Jégesővel kísért heves zivatar és felhőszakadás pusztított megyénk több pontján keddre virradóra.

A Nagyszőlősi és a Beregszászi járásból, a többi közt Tiszaújlakról, Tiszakeresztúrból, Forgolányból, Királyházáról, Beregszászból és Munkácsról is jelezték olvasóink, hogy nagy mennyiségű jégeső zúdult le a vidékükön.

A legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járásban okozta a vihar. Tetőket, házak és járművek ablakait, melegházakat rongáltak meg a néhol tojás nagyságot is meghaladó jégdarabok.

103729_01Az ítéletidő a Técsői járást sem kímélte. Az erős szél Taracköz (Tereszva) és Alsóapsa környékén is több fát az úttestre döntött.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdától 30 fok fölötti kánikula váltja a zivataros, viharos időjárást.

Kárpátalja.ma 

Havas eső és jégeső júliusban

 

Kárpátalján, a Volóci járásban a nyár közepén hó esett. Az elmúlt hétvégén az említett területen először havas eső, majd pedig jég esett.

Annyi jég zúdult le az égből, hogy az helyenként teljesen befedte a földet. Az ilyen szélsőséges időjárás egyáltalán nem jellemző Kárpátalja éghajlatára, területünkön ilyenkor leginkább a forró nyári napok a megszokottak – írja a goloskarpat.info hírportál.

Felhőszakadás régiónkban - Köbölkútnál "tengeralattjáróvá váltak" az autók

 

Nem hiába volt kiadva a viharriasztás mára. A Komáromi járásban óriási felhőszakadással tombolt a vihar, vannak helyek, ahol még mindig esik az eső. Hetényen (Chotín) és Szentpéteren (Svätý Peter) a jégeső sem maradt el.

Mindemellett más régiókat is áztat a víz, a Facebookon leltünk rá egy fényképre, amely az Érsekújvári járásban lévő, Köbölkút (Gbelce) és Szőgyén (Svodín) között fekvő utat ábrázolja. Az autók szinte elmerülnek a vízben, a közlekedés ellehetetlenült. Az érintett útszakasz különösen veszélyes nagy esőzések után, ugyanis egy kisebb völgyben fekszik, a szántóföldekről lefolyó víz gyakran akadályozza és veszélyezteti a közlekedést.

Egyik olvasónk a távolból fényképezte Köbölkút környékét.

 

Forrás: olvasói felvétel
Forrás: olvasói felvétel

 

 

Forrás: olvasói felvétel
Forrás: olvasói felvétel

 

A viharoknak valószínűleg koránt sincs vége, egész nap érvényben van a riasztás.

(bumm)

 

13 bejelentés érkezett a vasárnapi vihar miatt a Nagyszombati kerületben - Szenyice (Senice) és Jókút (Senice) településeken letört faágakat távolítottak el az úttestről és elárasztott pincékhez érkeztek ki a tűzoltók.

13 bejelentés érkezett a vasárnapi vihar miatt a Nagyszombati kerületben. Szenyice (Senice) és Jókút (Senice) településeken öt helyszínre érkeztek ki a tűzoltók,  letört faágakat távolítottak el az úttestről és elárasztott pincékhez érkeztek ki. A dunaszerdahelyi és pöstyéni tűzoltókhoz három bejelentés érkezett. "Összesen a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) 27 tagja tevékenykedett a helyszíneken" - tájékoztatott  Júlia Kedrová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő. 

(tasr)


Leszakadt az ég kedd délben a kárpátaljai megyeszékhelyre, a felhőszakadást Ungváron hosszú percekig tartó jégeső váltotta.

 

 

A helyiek elárasztották a közösségi oldalakat a viharról készült felvételekkel. A fotók tanúsága szerint több helyen is pingponglabda nagyságú jégdarabok hullottak az égből. A hirtelen támadt jégeső által okozott anyagi károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Felhőszakadás veszélye miatt az egész megyére riasztást adott ki a megyei meteorológiai szolgálat.

 

 

35151610_1028932980588494_1293864850744672256_n

Közel két havi csapadékot, 113 mm-t mértek Pozsony újvárosi részén a tegnapi nap és az éjjel folyamán.

Az iMeteo.sk tájékoztatása szerint szombattól vasárnap reggelig Pozsony-Óvárosban 76, Pozsony-Ligetfalun 78, míg Pozsonypüspöki környékén 78,5 milliméter csapadékot jelentettek a viharok okozta felhőszakadások. A legnagyobb özönvíz Pozsony-Újvárost sújtotta: ott 113 milliméter csapadékot regisztráltak. Ez a feljegyzések szerint új városi rekord.

 

Forrás: imhd.sk Bratislava

A pozsonyi tűzoltókat több tucat esethez riasztották, főként Főrév és Récse városrészekbe.

A város egyes részein olyan mennyiségű esővíz gyűlt össze, hogy az emberek autó helyett csónakkal közlekedtek az utcákon.

Borítókép: Aktuality.sk