Hírek

10 éve, 11 hónapja, 11 napja

Császlóc bemutatkozása

szep
02
2011
Császlóc (or. Часловцы) Ungvártól mintegy 13 kilométerre, déli irányban terül el. A község évtizedeken át közigazgatásilag Kereknyéhez tartozott. 2003-ban elnyerte önállóságát. Császlóccal szomszédos települések: északra, Ungvár felé Kereknye (1 km), nyugatra Rát (3 km), keletre Unghosszúmező 2 kilométernyi távolságra található innét, déli irányban mintegy 2 kilométerre fekszik Nagygejőc.
Szerző: andre | 2011. szeptember 2.
10 éve, 11 hónapja, 11 napja és 1 órája

Fallal kerítik el a cigányokat Felvidéken

szep
02
2011
Fallal választották el a romákat Nagymihály lakói, mert a cigányok WC-nek használták a környéket, szétdobálták a szemetet, megrongálták az épületeket.
Szerző: andre | 2011. szeptember 2.
10 éve, 11 hónapja, 11 napja és 1 órája

Húsz éves a Szlovákiai Magyar Hitoktatási Központ

szep
02
2011
A szentmisében megemlékeztek mindazokról, akik a Hitoktatási Központot anyagilag vagy erkölcsileg támogatták; a súlyos betegségben szenvedő hitoktatókról, a Központ munkájában résztvevő, időközben elhunyt lelkiatyáról és arról a három katekétáról, akik már szintén az örökkévalóságba költöztek. A jubileum alkalmából köszöntő levelet küldött Mario Giordana apostoli nuncius és Rudolf Baláž, besztercebányai megyéspüspök. Ez a nap a hálaadáson kívül a továbbképzést is szolgálta: Brückner Ákos Előd ciszterci lelkipásztor a közelgő Család Évére való felkészülés jegyében a Familiaris consortio kezdetű enciklikát elevenítette fel és aktualizálta a nagy számban összegyűlt résztvevőnek.
Szerző: andre | 2011. szeptember 2.